Srpska politička fotografija na prepad

//Srpska politička fotografija na prepad

Srpska politička fotografija na prepad

Srpska napredna stranka osvojila bi podršku 33,4 odsto građana Srbije da su raspisani republički izbori, pokazalo je najnovije istraživanje sprovedeno u Srbiji od 4. do 10. avgusta ove godine, a rađeno za američki Republikanski institut (IRI). ” objavio je Blic 09.09.2010. godine.

Što posmatranjem fotografije govori šta bi bilo da se bira predsednik države:
– obzirom da nijedna od stranaka ne bi imala dovoljnu većinu za pobedu, išlo bi se u drugi krug, izbor između SNS i DS
– glasači SPS-PUPS, DSS, SRS biraju SNS (ca. 45% ukupno)
– glasači G17+, LDP biraju DS (ca. 40% ukupno)

Nešto što nije u vezi sa ovom temom direktno (ili ipak jeste?): u Vojvodini se poslednjih godina prvi put dešava da visok procenat glasova dobijaju nacionalistički orijentisane partije.

Mislite o tome.

By | 2011-02-13T21:02:48+00:00 September 9th, 2010|Da mislimo o tome|3 Comments

About the Author:

Web preduzetnica od 2011. godine - osnovala agenciju Šnajderaj, za krojenje društvenih mreža po meri, koju 2013. zbog proširenja posla preimenuje u agenciju za poslovno (web) savetovanje Marketing ITD. Govorila na nekoliko regionalnih konferencija, rado prenosi drugima znanje i iskustvo. Srećna mama Mateja i Maše. Preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 Comments

  1. Džejn Nov 4, 2010 at 11:22 - Reply

    Njah, standardna situacija već nekoliko godina.Ko god da je iskoristio Tominu frustriranost večitim drugim mestom i razbio radikale, učinio je ogromnu uslugu DS-u. Već vidim koaliciju između DS i SNS. Ima da vladaju narednih 100 godina. S tim što mislim da u narednom periodu treba očekivati jačanje popularnosti DSS-a. Radikali su već kompromitovani (jedino ako se Šešelj vrati iz Haga, to će im biti boost), tako da je DSS ostao jedina hardlinerska stranka.

  2. SadClown Nov 4, 2010 at 11:34 - Reply

    Ako u Vojvodini jačaju srpske nacionalističke stranke (SRS, SNS, DSS…), to može i da ima jednu pozitivnu konotaciju – autonomaši slabe.Sad, ne znam da li si ti, ili bilo ko od mojih drugara iz NS, autonomaš, ali ja ne bih voleo da se Vojvodina otcepi :D

  3. Sandra M Nov 4, 2010 at 17:30 - Reply

    @ džejn – napisala si sve ono što ja mislim, nemam ništa da dodam, osim da dopišem jedanXumesto svog potpisa ispod tvog posta :)@ sadclown – uh. jednom ćemo o tome, ne da mi se sad, nit' imam vremena, a ni prostora da objasnim svoj stav.jesam autonomašica, ali ne mogu da smislim nikoga od vojvođanskih političara, posebno čanka – to bi ti bilo ukratko :)

Leave A Comment