Nokia ORO je najnoviji model telefona koji stiže iz Finske, a namenjen je isključivo kupcima koji žive u ili su poreklom iz Crne Gore.

Telefon je pozlaćen 18-karatnim zlatom, home dugme mu je načinjeno od safira, dok je poleđina telefona od prirodne kože.

Operativni sistem koji koristi je najnovija verzija Symbian-a nazvana Anna, posebno urađena tako da radi sve umesto svog vlasnika: odgovara na SMS poruke, prihvata ili odbija pozive, šalje e-mailove, te poručuje espresso ristretto u omiljenom kafiću.

Ideja o pravljenju ovog luksuznog telefona sa posebnim operativnim sistemom potekla je od direktora prodaje u Nokia kompaniji, gospodina Jussi Pentinpoika, čija je supruga Ana poreklom iz Crne Gore.

“Oduševljen sam tom zemljom i njenim ljudima i ovo je moj način da im ukažem čast”

izjavio je Pentinpoika na konferenciji za štampu, i dodao:

“Luksuzni telefoni su pravljeni i ranije, ali je ovo prvi takav telefon koji je razvila i napravila Nokia, ne kao običan komad elektronike, već kao statusni simbol i to je to jedan od razloga zbog kojeg će se prodavati samo na crnogorskom tržištu”.

Početak prodaje Nokia ORO telefona zakazan je za kraj godine, a cena ovog statusnog simbola je 800€. Zbog velikog interesovanja koje je ovaj telefon izazvao očekuje se da će Crnogorci angažovati komšije iz Srbije i Bosne i Hercegovine da stoje u redovima umesto njih, jer su ovi poznati kao vredni sezonski radnici u Crnoj Gori.

Izvor: The Nokia Oro is the gold-plated Symbian phone you’ve always wanted

P.s. ako ni posle linka niste shvatili: šalila sam se. Al’ zvuči dobro, da.