Intervju sa samom sobom

/Intervju sa samom sobom
Intervju sa samom sobom 2014-09-06T08:26:19+00:00

Zmua Summarum

10. Najveći strah – biti bespomoćan i potpuno svestan toga – recimo da ovaj strah levitira iznad brojnih drugih, manje ili više osnovanih, koje imam [kao dete, plašila sam se bagera i svih sličnih mašinerija; nowadays se plašim radnika u bagerima i građevinskih radnika uopšte; don’t ask, ne razumem ni sama]

9. Jedan trenutak za pamćenje – zašto samo jedan?! jadan je život onoga koji može da izvuče samo jedan tren iz njega. svaki!

8. Ostalo je neoprošteno – i uvek će biti: nepoštovanje. imaš apsolutnu slobodu da radiš sve što poželiš, dok god umeš da me ispoštuješ.

7. Zaboravih – kako izgleda zagrljaj oca. paradoks: sve ostalo iz svog dosadašnjeg života pamtim, a sve to je toliko manje bitno.

6. Ne naučih – da pokažem onome kome treba da sam slaba, nedajbože povređena. čak ni u pms-u. prokleti oklop i buzdovan, jednom ću ih valjda zakopati negde zanavek.

5. Sigurno je – da večno(st) ne postoji. sve ostalo je podložno raspravi.

4. Trebalo je da – upišem tu prokletu književnost odmah.

3. Da mogu – da, mogu. apsolutno sve što poželim.

2. Ponosim se – all rights reserved: “Užas. Desetine, stotine hiljada reči u našem jeziku, a ja sam od svih njih odabrao upravo ovaj neverovatan skup za svoju rečenicu. Bolje da mi je maternji jezik bilo klinasto pismo.”

1. Obećavam sebi – da nikada neću biti manje od onoga što jesam. o, kako moćna floskula! još kada bi je ljudi dosledno i primenjivali…

0. Umesto fotografije iz lične karte stavljam:

http://tamk-en.blogspot.com