…ali bez tog istog marketinga ni magla ne bi mogla da se proda.

Malo mi ide na određeni živac ta priča o tome kako je marketing prodavanje magle, kako je to samo uzimanje para, zavaravanje naroda i šta već, dopisati po potrebi.

Razmislite malo: zbog čega kupujete baš Nike, adidas, Converse? Zbog prethodnog iskustva, dobro. Ali u proteklom vremenu postojao je jedan trenutak kada ste patike baš tog proizvođača, danas vama omiljenog, kupili prvi put. Zašto? Bile su lepe, činile se udobnim? Postojala je neka svest o tome da je to nike, adidas, converse.

Brend.

Hajde da se igramo ovako: izazivam vas da napravite najbolji proizvod na svetu, nešto revolucionarno, nešto novo, nešto što rešava sve probleme – ili makar jedan, ali bitan. Izazivam vas da napravite bilo kakav proizvod i plasirate ga na tržištu bez upotrebe marketinga, i bilo kog njegovog oblika. Plasirajte svoj proizvod na tržište bez da kažete i najboljem drugaru za njega, a pogotovo da ste vi autor.

Koliko će trajati taj proizvod, hoćemo da mu štopujemo vreme?

Završiću ovaj tekst i podeliti ga na Fejsbuku, Tviteru, G+. Čitate ga upravo sad jer ste negde videli link do njega, bilo na nekoj od pomenutih društvenih mreža, bilo putem RSS kanala. A možda vam je neko poslao link mailom. Ili ste stigli tako što ste kliknuli na link nekog mog komentara na drugom blogu.

Iznenađenje! Sve je to neki vid reklamiranja, oglašavanja. Besple, dakako. Ali i besplatan oglas je ipak oglas!

Pokušavam da se setim makar jednog zanimanja kojem oglašavanje u bilo kojem vidu nije potrebno, ne uspevam. Advokatima i privatnim lekarima to zakon ne dozvoljava, u redu. Nije da ga nešto poštuju, ali o tome drugi put.

Pravite web stranice? A kako klijenti dolaze do vas? Kako ste dobili prvog klijenta?

Pravite paštetu? Na koji način ste obavestili potrošače da se pojavila nova pašteta, samo tako što ste je stavili na raf pored Argete?

Odličan je taj novi program koji ste napravili za banke, ali na koji način će banke saznati za njega?

Da, word of mouth uvek postoji. Zato sam gore naglasila da o svom proizvodu ne kažete ni prijatelju da ste autor. I vi ste brend, kakav-takav. Svim tim pratiocima na Tviteru, drugarima na Fejsbuku, prijateljima i poznanicima u životu, kolegama – vi ste neki vid brenda. Imaju svest o vama, ko ste, šta ste, na koji način pišete, radite. I kad god nekom od njih kažete: Hej, ovo je moj proizvod! oni već imaju određenu svest o tome šta mogu da očekuju od tog proizvoda. I da ga unapred (ne) vole.

Pozivam sve marketing-hejtere da mi objasne kako zamišljaju tržište bez promocije. Kako bi oni to odradili svoj posao i krajnji proizvod/uslugu dopremili do kupca, bez da ikoga obaveste o postojanju svog proizvoda.

Uvek volim da ponovim: moje je mišljenje lako promeniti. Potrebno mi je samo dati dovoljno dobar razlog (čitaj: činjenice) za to.

Omot knjige: Svi marketinški stručnjaci su lažovi – Set Godin