Koliko je 200 kalorija u hrani? [FOTO]

//Koliko je 200 kalorija u hrani? [FOTO]

Koliko je 200 kalorija u hrani? [FOTO]

Ovih dana se bavim kalorijama malo više nego inače (ne zbog ovih praznika, nego još onih od prošle godine). Obzirom da ne trpim bilo kakve rigorozne dijete, moram da se dovijam drugačije – brojim kalorije. Dva puta mi je već tako uspelo da smršam, verujem da ću uspeti i sada. 

No, nije ovo tekst o mom načinu ishrane, već sam želela da vam pokažem nešto zanimljivo, na šta sam naišla lutajući Internetom. wiseGEEK su se bavili sličnim stvarima kao i ja, pa premeravali koliko nešto ima (kilo)kalorija (kcal), i onda odlučili da rezultate predstave u nešto drugačijem obliku – upoređujući masu namirnica čija je kalorijska vrednost jednaka 200kcal.

Koliko je 200 kcal kada je reč o različitim vrstama hrane? Prosečna žena bi trebalo da unese 1300-1500 kcal, ukoliko ne obavlja veće fizičke aktivnosti, a prosečan muškarac oko 2000 (napomena: ja nisam doktor, nisam ni nutricionista, nisam vam nikakav savetnik – ovo su neke standardne brojke; za tačan broj kalorija koje je potrebno da unesete u telo, moraćete da se posavetujete sa svojim doktorom). Dakle, žene bi u proseku trebalo da izaberu 6-8 ovih slika, a muškarci 10, kako bi preživeli dan. Da vidimo šta je u ponudi:

Koje slike vi birate? :)

p.s. Naravno, nije sve u kalorijskoj vrednosti, sigurno da nije po kvalitetu isto da li ste pojeli pola kilograma šargarepe ili parče slanine. U svakom slučaju, nije loše znati ni ovo.

Ilustracije: www.wisegeek.com

By | 2013-02-19T21:52:34+00:00 February 19th, 2013|Da mislimo o tome|2 Comments

About the Author:

Web preduzetnica od 2011. godine - osnovala agenciju Šnajderaj, za krojenje društvenih mreža po meri, koju 2013. zbog proširenja posla preimenuje u agenciju za poslovno (web) savetovanje Marketing ITD. Govorila na nekoliko regionalnih konferencija, rado prenosi drugima znanje i iskustvo. Srećna mama Mateja i Maše. Preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 Comments

  1. Iva Feb 21, 2013 at 13:41 - Reply

    Takođe ne trpim dijete (izdržala sam par puta po dan-dva, bilo je simpatično); ovo je dobar štos. :) Sad, i dalje stojim pri tome da je 200 kalorija – kako god okreneš – malo. Ne može zdrav čovek bez ‘iljadu i po da preživi dan. Bolje da se mrdne guza.

  2. Branislav Mar 4, 2013 at 20:26 - Reply

    Veliko i malo, zdravo i nezdravo :D

Leave A Comment