Dosadile su vam pretrpane stranice? Čitajte ih bez suvišnih reklama i sadržaja uz Clearly

EDIT: Od kraja januara 2017. godine Clearly više ne funkcioniše, ali postoji jednako efektivan dodatak za Chrome: Just Read.

Možda baš ja, kao neko ko radi u marketingu, ne bi trebalo da vam otkrivam tajni dodatak za pretraživač Chrome zvani Clearly – ali eto baš ja, kao neko ko radi u marketingu i užasava se neinventivnim i dosadnim načinima oglašavanja i privlačenja pažnje, dajem sebi puno pravo na to.

Verujem da ste ne jednom bili zbunjeni količinom nepotrebnog sadržaja na portalima i nepreglednošću sadržaja na njima. Možda imate omiljenu web lokaciju, ali vas nervira njena nečitljivost. Možda vas jednostavno nerviraju reklame. Imam rešenje za vas: uz nekoliko klikova instalacije, možete čitati bilo šta na internetu kao da čitate najminimalističkiju (je l’ to uopšte postoji kao reč?) stranicu ikada.

Evo, pogledajte i sami. Uzela sam za primer jedan od najčitanijih, a ujedno i najnečitljivijih, portala u Srbiji:

blic puna stranica

Sad to isto, ali mnogo čitljivije:

blic clearly

Dakle, vidite samo ono što vam je potrebno, odnosno, ono po šta ste došli: tekst, i prateća fotografija (ili video klip).

Zanima vas kako? Jednostavno je: prvo je potrebno da koristite Chrome pretraživač, potom da na njega dodate ekstenziju – dodatak zvani Clearly. I svaki put kada dođete na neku nečitljivu stranicu kliknete na malu lampicu u gornjem desnom uglu svog pretraživača, prikazaće vam se osnovni tekst sa pratećom fotografijom (fotografijama) i/ili video klipom.

Uz to, možete menjati boju slova i pozadine:

sk blog clearly night mode

kao i podvući ono što vam je važno i prebaciti na svoj Evernote nalog (*):

sk blog highlight

i odštampati ovakvu stranicu:

sk blog clearly print

Znam da sam vam pomogla, i meni je ovo otkrovenje već nekoliko godina, ali sam ga sebično čuvala za sebe. Postoji mogućnost da će me drugari iz marketinških agencija bojkotovati zbog ovog – ali ionako polovina njih već koristi ad blockere i sama :)

Vi nemojte biti sebični, i pomozite i drugima da čitaju bez nepotrebnog sadržaja – podelite ovaj tekst na društvenim mrežama.

I – nema na čemu ;)

(*) Ukoliko se registrujete preko ovog linka, dobićete i vi i ja mogućnost da koristimo Premium opcije neko vreme. Nema novca, nažalost.

Dosadile su vam pretrpane stranice? Čitajte ih bez suvišnih reklama i sadržaja uz Clearly

3 thoughts on “Dosadile su vam pretrpane stranice? Čitajte ih bez suvišnih reklama i sadržaja uz Clearly

  1. Da li može da se podesi da ne uklanja baš toliko sadržaja, tipa navigaciju i sl.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top