U Holivudu se snima prvi “društveni” film: The Beauty Inside

Unutrašnja lepota (bukvalan prevod, i bliži cilju autora naslova The Beauty Inside je Lepota unutra, od Intel Inside – Intel unutra gesla, ali je srpskom jeziku bliže Unutrašnja lepota, te pretpostavljam da će tako i biti preveden kod nas – prim. aut.) je prvi holivudski film koji pruža šansu publici da igra glavnu ulogu”, sve što je potrebno jeste da ih pratite na Facebooku, i (poželjno, ali nije neophodno za samo učestvovanje) da znate engleski. Ah, da – i da znate da glumite, ali to se valjda podrazumeva.

O čemu se radi? Glavi lik, Aleks (Alex), ima čudan poremećaj – svakog jutra se budi kao fizički drugačija osoba: sećanja, uspomene, znanje – sve je isto, samo je odraz u ogledalu drugačiji. Dakle, Aleks je uvek isti Inside, ali se menja ono što je Outside. Tu nastaje šansa za sve ljude širom sveta (izvor) koji žele da se Aleks jednog jutra probudi u njihovom telu: preko posebne aplikacije na Facebooku (Audition Now) potrebno je dodati svoj video snimak – načinjen web kamerom! – i pozvati prijatelje i poznanike da ga pregledaju, komentarišu, “lajkuju” i tako pomognu da video postane “viđeniji”. No, finalni izbor glumaca će ipak biti na režiseru (izvor).

Malo statističkih podataka, čisto informisanja radi: od 24. jula, kada je kreirana stranica, do danas ima preko 18.000 fanova, i Talking about na nivou od 43%. U trenutku pisanja ovog teksta postavljeno je 437 video snimaka, od kojih najgledaniji ima preko 10.000 pregleda.

Biće zanimljivo pratiti kako će se projekat dalje razvijati, pogotovo što su partneri projekta dve ogromne kompanije, Intel i Toshiba.

Hoće li se neko od vas možda prijaviti, treba li da “lajkujemo”? :)

p.s. Da ne bude da sam vas ostavila bez završne misli, iako nisam s tom idejom krenula da pišem ovaj tekst: Šta još treba da se desi, pa da društveni mediji, ali i sâm Internet, u Srbiji dobiju pažnju koju zaslužuju?

Mislim, ono: Amerikanci snimaju prvi društveni film – a Srbi nevera.

U Holivudu se snima prvi “društveni” film: The Beauty Inside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top