Vikendom volim da budem offline i posvetim vreme svemu onome što ne stignem preko nedelje: čitanju knjiga, šetnji po prirodi, sunčanju, kafenisanju. Ni ovaj vikend nije bio izuzetak, i to je i razlog mog neznatnog zakasnelog priključenja akciji “Ustupamo prostor”.

O čemu je reč?

Gaga Đermanović:

“Komercijalna banka (u mesecu štednje) ulaže svoj medijski prostor u projekte društvene odgovornosti.”

(…)

Odmah sam, u odnosu na druge, primetila ovu kampanju! Nakon nekog vremena primetila sam i da ne viđam oglase humanitarnih organizacija kojima su prostor ustupile, već samo korpo džingl Komercijalne banke na početku i kraju reklamnih blokova u kojima se hvale ovim gestom. Ubrzo sam počela da čačkam…

(…)

U dve nedelje praćenja, (o da, baš sam se posvetila), od nebrojeno samopromotivnih džinglova uspela sam da uhvatim svega dva spota za organizacije kojima je “poklonjen” prostor. Oba spota na (da kažem) marginalnom FOX life kanalu. Niti jedan na B92… na RTS-u… na Prvoj.

Ivan Ćosić:

Hajde mi da na svojim blogovima “damo svoj medijski prostor” društveno odgovornim reklamama. I to stvarno, za sve naše čitaoce, da ne čekamo od Komercijalne banke (ili bilo koga drugog) da ustupaju svoj prostor na TV-u već da mi svoj prostor na Internetu ustupimo ovim sjajnim kampanjama.

Da ne dužim dalje, pred vama su reklamni spotovi – društveno-odgovorne reklame, o stvarima koje se dešavaju svuda oko nas, a mi žmurimo pred njima, o ljudima i deci koji su svuda oko nas, a mi okrećemo glavu od njih, o bolesti za koju i dalje mislimo da se dešava nekom drugom, uglavnom crncima i gejevima, o pošasti o kojoj nerado govore svi redom, roditelji ne priznaju problem sve dok im dete ne “overi”, deca ne priznaju da imaju problem ikad, a svi zajedno okrećemo glavu od njih, o najslabijima, a ujedno i najjačima – pobedili su milione drugih spermatozoida i postali bebe, potrebna im je pomoć da postanu odrasli.

Photo: http://www.sierraexpressmedia.net

Stop trgovini decom

Kampanja organizacije Astra — Anti Trafficking Action

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HR_l7mXLK0Y&feature=player_embedded[/youtube]

 

maliVEliki ljudi

Kampanja organizacije maliVEliki ljudi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JLCy0v-LQoc&feature=player_embedded[/youtube]

 

Bolje da znaš

Kampanja projekta Podrška u borbi protiv HIV/AIDS-a

 

Ujedinjeni protiv droge

Kampanja Ujedinjeni protiv droge

 

Osobe u razvoju

Kampanja organizacije Dečje srce

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DF6RvsGdJr0&feature=player_embedded[/youtube]

 

Bitka za bebe

Kampanja Bitka za bebe