Srpska politička fotografija na prepad

Srpska napredna stranka osvojila bi podršku 33,4 odsto građana Srbije da su raspisani republički izbori, pokazalo je najnovije istraživanje sprovedeno u Srbiji od 4. do 10. avgusta ove godine, a rađeno za američki Republikanski institut (IRI). ” objavio je Blic 09.09.2010. godine.

Što posmatranjem fotografije govori šta bi bilo da se bira predsednik države:
– obzirom da nijedna od stranaka ne bi imala dovoljnu većinu za pobedu, išlo bi se u drugi krug, izbor između SNS i DS
– glasači SPS-PUPS, DSS, SRS biraju SNS (ca. 45% ukupno)
– glasači G17+, LDP biraju DS (ca. 40% ukupno)

Nešto što nije u vezi sa ovom temom direktno (ili ipak jeste?): u Vojvodini se poslednjih godina prvi put dešava da visok procenat glasova dobijaju nacionalistički orijentisane partije.

Mislite o tome.

Srpska politička fotografija na prepad

3 thoughts on “Srpska politička fotografija na prepad

  1. Njah, standardna situacija već nekoliko godina.Ko god da je iskoristio Tominu frustriranost večitim drugim mestom i razbio radikale, učinio je ogromnu uslugu DS-u. Već vidim koaliciju između DS i SNS. Ima da vladaju narednih 100 godina. S tim što mislim da u narednom periodu treba očekivati jačanje popularnosti DSS-a. Radikali su već kompromitovani (jedino ako se Šešelj vrati iz Haga, to će im biti boost), tako da je DSS ostao jedina hardlinerska stranka.

  2. Ako u Vojvodini jačaju srpske nacionalističke stranke (SRS, SNS, DSS…), to može i da ima jednu pozitivnu konotaciju – autonomaši slabe.Sad, ne znam da li si ti, ili bilo ko od mojih drugara iz NS, autonomaš, ali ja ne bih voleo da se Vojvodina otcepi :D

  3. @ džejn – napisala si sve ono što ja mislim, nemam ništa da dodam, osim da dopišem jedanXumesto svog potpisa ispod tvog posta :)@ sadclown – uh. jednom ćemo o tome, ne da mi se sad, nit' imam vremena, a ni prostora da objasnim svoj stav.jesam autonomašica, ali ne mogu da smislim nikoga od vojvođanskih političara, posebno čanka – to bi ti bilo ukratko :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top