Kako da vidim sve prijatelje na Fejsbuku?

edit settings facebook home

Facebook je definitivno društvena mreža o kojoj se najviše i najčešće govori, informacije nam pristižu sa njega, dopisujemo se tamo, razgledamo slike, zavidimo na odmoru ili se hvalimo posećenim mestima. Međutim, kako imamo sve više i više prijatelja (ali i “lajkovanih” stranica), dešava se da ne vidimo baš svaki status, fotografiju ili video koje su naši prijatelji postavili.

Fejsbuk je, umesto nas, odlučio da nam na naslovnoj stranici (Home) prikazuje tok novosti (stream) samo onih prijatelja i stranica sa kojima komuniciramo najviše. Ali ja to ne želim! Ja želim da vidim sve objave na svojoj naslovnoj stranici! Postoji veoma jednostavno rešenje: na dnu naslovne stranice nalazi se link “Edit Options”, na srpskom pretpostavljam da glasi “Izmeni podešavanja” ili nešto slično tome.

Kada kliknete na to, pojaviće vam se prozorčić sledećeg izgleda:

edit settings facebook homeodakle birate da li želite da vam se na naslovnoj stranici prikazuju samo prijatelji i stranice sa kojima najčešće komunicirate, ili svi. Preporučujem ovu drugu opciju, prvo – otkrićete masu stranica, kao ja, za koje ste i zaboravili da ste nekada “lajkovali”, drugo – otkrićete da je mnogo ljudi za koje ste mislili da nisu tako aktivni na Fejsbuku zapravo tu – samo su bili sakriveni od vas.

Takođe, postoji opcija da ponaosob uklonite ljude (ili stranice) koje ne želite da gledate na naslovnoj, a nalazi se odmah ispod, kako se i vidi na prethodnoj slici. Preporučujem da preletite listu povremeno, može da se desi da se neko na njoj nađe slučajno, ili, pak, da nekome želite da date još jednu šansu, pre nego ga eventualno “anfrendujete” (unfriend) zauvek.

Još jedan način da sklonite nepoželjne osobe ili aplikacije (horoskope i slično) koji vam prave šum na naslovoj stranici je sledeći:

Izaberite ono što želite da uradite: sakrijte samo taj post, sakrijte sve što objavljuje The Economist (u ovom slučaju), sakrijte sve što se objavljuje putem Hootsuite servisa. Plus, možete i da “anlajkujete” stranicu, odnosno, da prestanete da budete fan iste, te na kraju i da prijavite post.

Nadam se da sam pomogla.

Kako da vidim sve prijatelje na Fejsbuku?

3 thoughts on “Kako da vidim sve prijatelje na Fejsbuku?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top