O sponzorisanim tekstovima

Kao što pretpostavljate, tekstovi objavljeni u kategoriji Sponzorisani tekstovi su mi doneli novac. Otvorena sam za saradnju i ovaj blog mi je jedan od dodatnih izvora prihoda. Međutim, bilo da ste moj čitalac – čitateljka, bilo da ste strana koja je zainteresovana da sarađuje sa mnom, želela bih da znate dva uslova pod kojim objavljujem sponzorisane tekstove na svom blogu:

  1. Ne pristajem na objavu sponzorisanog teksta ukoliko ne mogu da to jasno naznačim. Verujem u pravo svakog čoveka da bude informisan, i smatram da je od izuzetnog značaja za svakog čitaoca da ima znanje o tome da li je neko dobio novac za pisanje na određenu temu ili nije. Od svakog pojedinca, blogera, sponzora i čitaoca zavisi da li će i kako ova napomena biti protumačena. Nadam se da vam moj dosadašnji online rad nedvosmisleno pokazuje i da to što dobijam novac za pisanje teksta i to naznačim podrazumeva takođe i pravilo broj dva:
  2. Mišljenje ne prodajem. Ukoliko mi se ne dopada ono što radite, ako vam je proizvod loš ili nepotpun, ako nisam bila zadovoljna pruženom uslugom, ako imate savršen kozmetički proizvod, ali testirate na životinjama – ne tražite od mene da to prećutim, ili da napišem mišljenje suprotno od svog.

Plaćeni tekstovi nisu popularni među čitaocima, i sami blogeri su krivi za to. Moja je želja da sve radim transparentno, i to nastojim da ispunim.

Na čitaocima je da mi veruju ili ne, a na sponzorima (i blogerima) je da razumeju zbog čega im neoznačavanje plaćenih tekstova donosi više štete, nego koristi.

Hvala.

2 thoughts on “O sponzorisanim tekstovima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top