Obećala sam post na temu Tita, 29. XI i Jugoslavije. Onda sam se setila da sam nekada davno (2005. godine), na jednom nekada dragom mi forumu već rekla skoro pa sve što sam imala o tome.

nije do tita
već do evropske unije u malom
imali smo ekstra drzavu
ko nam je kriv kad smo imali idiote na vlasti, koji nisu mogli da se dogovore da naprave konfederaciju – savez drzava, pa nek ni nemamo glavni grad, nek se menja na svakih godinu dana, nek imamo 7 predsednika, 7 premijera
šta bi nam falilo?

bilo je dobro
poenta je u veličini tržišta
koje je zaista bilo moćno

sad možemo da plačemo za evropom
umesto da smo nju doveli kod sebe
mi sad treba da idemo do nje

dobro nam je….
skapasmo od gladi koliko je dobro…

aj da vas čujem sad
očekujem drvlje i kamenje na ovaj moj post

samo se vi mrzite i dalje
i crknite u svojoj mrznji

bilo je dobro
sad nije

Mislim da nemam šta više da dodam.

Za one koji bi da krenu da mi pričaju – e, pa daaaa! ali zato što je njima tad bilo dobro, nama sad nije – odustanite na vreme.

Te priče: da je baba muško zvala bi se Duško ne prihvatam. Moja je baba gradila prugu. BESPLATNO! Nije morala da ide, dobrovoljno se prijavila. Šta biste vi sad uradili za dž?!

Jedan mi je deda bio u Titovoj gardi. Od tada i član SKJ. Obe ćerke su mu krštene, svaka se slava slavila, ni krišom, ni javno, nego onako kako se slava i slavi – u krugu porodice i najbliže rodbine. Ništa nikada nije dobio od države, a ni tražio – sve što on i baba imaju, zaradili su, dajući ceo svoj radni vek doprinose za poplave, zemljotrese, požare, socijalno, penziono, zdravstveno… I na šta sad imaju pravo?!

Na Dinkićevih pet ‘iljada, da im zamaže oči i ugreje stomak. Hihi.

Je l’ otimano? Pa otimaju i ovi sad, što na njih ne vičete, oni su živi?! Ovaj umro, pa sad svi po njemu – 20 godina ćutali, niko reč nije smeo da kaže, plašili se da ne ustane i otvori Goli Otok ponovo.

A sad – udri po onom ko ti ne može ništa.

Eee, narode moj…

– A bio je kul lik.

– Sto posto, ćale, vidim – mnogi ga žale…

Mislite o tome.