Novogodišnji tanderbal

Specijalna novogodišnja ponuda: dođite da vas oderemo! Jeftina cuga, švedski astal (al’ samo za šveđane), dobre cice – al’ na plakatima, super muzika – DJ Winamp Shuffle, i sve to za samo sto hiljada novaca! Požurite, još malo pa nestalo!

A gde ćeš ti za Novu godinu?

Hm. Da vidimo. Momka ne tražim (i ko, zaboga, traži momka/devojku tu noć?!), ići ćemo sa istim ljudima sa kojima izlazimo skoro pa svaki vikend, slušaćemo istu muziku koju slušamo inače – i ja bi trebalo da platim nekom za to?! No way, Hose.

25€ negraničena cuga? OK, daj karton Baileys-a. Šta te briga da li ja to mogu da popijem i šta ću da uopšte uradim sa tim. Ako piše neograničeno – daj onda to što tražim. Nema? E, onda ću da vas tužim.

Dragi drugari i drugarke, svi koji ćete na tu nezaboravnu, najluđu noć dati silne pare, mogli ste sve to – a sa mnogo manje para. Kako? Evo ovako:

Ako već niko iz društva nema prazan stan za tu noć, skupite pare, pa iznajmite neki stan. Iznajmljivanje praznog stana od 40-50 m2 košta oko 150 €.

Dogovorite se sa vlasnikom stana da iznajmite samo na to veče za, recimo, 50€ i još toliko kao depozit, koji vam vraćaju kad im 2. vratite ključeve. Pretpostavimo za ovu računicu da svako prosečno društvo broji 10 članova, to je 10€ po osobi (od kojih mu se 2. januara vraća 5€).

Da biste napojili i nahranili devojke (ukoliko ne piju onaj pomenuti Baileys) kupovinom u hipermarketu treba vam još oko 10-12€. Zavisi od prohteva.

Da biste napojili i nahranili muškarce (ukoliko ne piju Jack, ako piju, neka onda i budu Džekovi, pa ga donesu sami), kupovinom u onom istom hipermarketu vam treba 12-15 €.

Što daje ukupno po devojci 20-22€, od kojih joj se 5 vraća, odnosno, 22-25€ po muškarcu, sa istim povraćajem.

A koliko će vas koštati provod?

Mislite o tome.

Novogodišnji tanderbal

5 thoughts on “Novogodišnji tanderbal

  1. Mi smo to ove godine malko drukčije odradili: drugar ima salon venčanica u pasažu zmaj jovine. za tu noć će izmestiti ceo inventar, tako da imamo lokal besplatno. u njega stane oko 50-60 ljudi. svako po iljadu dinara. Od pića: pivo (flaširano, u staklu 0.5), nekoliko vrsta odlične domaće rakije, domaće vino, domaći pelinkovac, sokovi i te zezalice. Uzima se više cuge nego što se može popiti (da, zaista se toliko uzima), sve što se ne popije, vraća se dobavljačima. Svi novci što ostanu preko plaćene cene za piće i troškove idu u džep drugara koji je ustupio lokal i potrudio se da organizuje ovo ludo zezanje :) da napomenem da su to nekih 4-6 ekipa, koji se svi međusobno vrlo dobro poznajemo! muzika po našem izboru, iznajmljeno ozvučenje itd…. kako ti se čini?

  2. Evo nekog ko razmišlja kao ja. Baš sam pre nedelju, dve napisao kolumnu o tome…zaista mi nisu jasni da ideš u klub gde izlaziš inače svakog petka?! :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top