Specijalna novogodišnja ponuda: dođite da vas oderemo! Jeftina cuga, švedski astal (al’ samo za šveđane), dobre cice – al’ na plakatima, super muzika – DJ Winamp Shuffle, i sve to za samo sto hiljada novaca! Požurite, još malo pa nestalo!

A gde ćeš ti za Novu godinu?

Hm. Da vidimo. Momka ne tražim (i ko, zaboga, traži momka/devojku tu noć?!), ići ćemo sa istim ljudima sa kojima izlazimo skoro pa svaki vikend, slušaćemo istu muziku koju slušamo inače – i ja bi trebalo da platim nekom za to?! No way, Hose.

25€ negraničena cuga? OK, daj karton Baileys-a. Šta te briga da li ja to mogu da popijem i šta ću da uopšte uradim sa tim. Ako piše neograničeno – daj onda to što tražim. Nema? E, onda ću da vas tužim.

Dragi drugari i drugarke, svi koji ćete na tu nezaboravnu, najluđu noć dati silne pare, mogli ste sve to – a sa mnogo manje para. Kako? Evo ovako:

Ako već niko iz društva nema prazan stan za tu noć, skupite pare, pa iznajmite neki stan. Iznajmljivanje praznog stana od 40-50 m2 košta oko 150 €.

Dogovorite se sa vlasnikom stana da iznajmite samo na to veče za, recimo, 50€ i još toliko kao depozit, koji vam vraćaju kad im 2. vratite ključeve. Pretpostavimo za ovu računicu da svako prosečno društvo broji 10 članova, to je 10€ po osobi (od kojih mu se 2. januara vraća 5€).

Da biste napojili i nahranili devojke (ukoliko ne piju onaj pomenuti Baileys) kupovinom u hipermarketu treba vam još oko 10-12€. Zavisi od prohteva.

Da biste napojili i nahranili muškarce (ukoliko ne piju Jack, ako piju, neka onda i budu Džekovi, pa ga donesu sami), kupovinom u onom istom hipermarketu vam treba 12-15 €.

Što daje ukupno po devojci 20-22€, od kojih joj se 5 vraća, odnosno, 22-25€ po muškarcu, sa istim povraćajem.

A koliko će vas koštati provod?

Mislite o tome.