…pita one za koje smatra da možda znaju bolje.

Imam upitnik iznad glave, ostao mi je tu zbog malopređašnjeg razgovora.

Naime, pričam sa čovekom sa kojim sam pre 4 godine dva online projekta uspešno izvela na put, i u priči o svom novom projektu (ovo zvuči tako turbofolkerski, bljak) kaže mi kako piše blogpost na korporativnom blogu kao čestitku članici koja je dobila dete.

Uzmem u obzir da ovaj novi projekat postoji tek nedelju dana, da je blog otvoren juče (mada, to nije nova zajednica, ona zapravo postoji duži niz godina, samo je preseljena u novi projekat, jer su osnivači ugasili stari), i kažem: Ne smatram to dobrom idejom, na blogu tog sajta bi trebalo da stoje tekstovi relevantni za posao kojim se bavi, te o timu koji stoji iza sajta. Ne vidim razlog zbog kojeg bi na tom blogu stajali tekstovi tog tipa, toliko prisne stvari su mi pre za FB fan page, twitter i eventualno neki chat na sajtu.

Kao odgovor dobijem (parafrazirano): Zamoliću te da na trenutak zaboraviš sve ono što si naučila za ove 4 godine (a vidim da si naučila mnogo toga), i setiš se zbog čega smo imali onako dobru podršku i kako smo uspeli da za kratko vreme podignemo dva sajta poprilično visoko.

Istina je da smo sa svima bili drugari i da je to bila jedna velika, prisna zajednica. I tačno je, tada bih napisala blogpost o tome da je članica dobila dete i ne bih razmišljala ni časa o tome. I tačno je, u ovom trenutku to ne smatram dobrom idejom i dalje.

Jesam li ja to postala hladni, korporativni um koji misli potpuno birokratski?

Ili sam u pravu?

Mislite o tome i, molim vas, odgovorite mi, makar anonimno.