10,000 avio-karata za sve mlade iseljenike

Poučena akcijom Japana koji je odlučio da pokloni 10,000 avio-karata svim turistima koji bi želeli da posete Japan i pišu o toj svojoj poseti, Vlada Srbije je odlučila da za promociju svoje zemlje uradi nešto slično. Naime, kako saznajemo iz dobro obaveštenog izvora iz Vlade Republike Srbije, odlučeno je da se pribave sredstva za besplatne avio-karte (u jednom pravcu) za 10,000 mladih stručnjaka iz Srbije.

“Cilj ove akcije jeste da se širom sveta rašire naši stručnjaci, čiji će zadatak biti da promovišu našu zemlju i njene prirodne lepote, ali i inteligenciju i sposobnost njenih ljudi da se snađu u drugim kulturama i različitim životnim uslovima”

izjavio je naš izvor, i dodao:

“Verujem da će ova jedinstvena ideja u svetu naići na dobar prijem, te da će Evropska Unija shvatiti kako Vlada Srbije čini sve da svoje građane približi Uniji i njenim zemljama i građanima.”

Pravo da konkurišu za dodelu avio-karata imaće svi svršeni studenti čiji je prosek ocena bio iznad 9,5 i završili su u roku. Prednost pri izboru će imati svi nosioci diploma sa bilo kog republičkog i/ili regionalnog i/ili internacionalnog takmičenja u svojim oblastima. Očekuje se dobar odziv mladih stručnjaka, a mi im želimo sreću pri izboru, kao i srećan put u beli svet.

Srećan ti rođendan, dragi Njuz.net!

10,000 avio-karata za sve mlade iseljenike

One thought on “10,000 avio-karata za sve mlade iseljenike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top