[Infografik] LinkedIn: koliko ima korisnika i čime se oni bave? (Srbija, Hrvatska)

//[Infografik] LinkedIn: koliko ima korisnika i čime se oni bave? (Srbija, Hrvatska)

[Infografik] LinkedIn: koliko ima korisnika i čime se oni bave? (Srbija, Hrvatska)

Bez suviše uvodnih reči (zato je napravljen infografik), da pređemo na stvar:

Koliko ima korisnika LinkedIna?

Posmatrane jedinice su na geografskom nivou: svet, Sjedinjene Američke Države, Evropa (ne Evropska Unija!), Srbija, Hrvatska, Nemačka i Norveška.  Srbija i Hrvatska, jer su jedine zemlje ex-Yu područja za koje je trenutno moguće targetirati oglase na mreži LinkedIn, samim tim i steći uvid u kakvu-takvu statistiku. Nemačka, jer je evropska zemlja sa najvećim bruto domaćim proizvodom (izvor), a Norveška, jer je druga po redu zemlja sa procentualno najviše korisnika Interneta (izvor). Prva je Island, ali u momentu izrade infografika nije bilo moguće targetirati korisnike LinkedIna koji su u ovoj zemlji.

Dopada vam se? Podelite s drugima:
By | 2012-10-15T12:03:52+00:00 October 15th, 2012|Zanimljivosti|1 Comment

About the Author:

Web preduzetnica od 2011. godine - osnovala agenciju Šnajderaj, za krojenje društvenih mreža po meri, koju 2013. zbog proširenja posla preimenuje u agenciju za poslovno (web) savetovanje Marketing ITD. Govorila na nekoliko regionalnih konferencija, rado prenosi drugima znanje i iskustvo. Srećna mama Mateja i Maše. Preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

One Comment

  1. Lidija Marković Oct 15, 2012 at 12:40 - Reply

    Zanimljiva su ova polja za starosnu strukturu, pol,a sasvim mi je razumljivo da je najviše inženjera…ispade, da nismo loši…samo, što razvijene zemlje ovu starosnu strukturu oko 50 godina izuzetno cene i nalaze u njoj dragoceni ljudski i kadrovski resurs u stečenom iskustvu i praksi…baš, voliš da pišeš o ovoj mreži :)…dobar ti je i tekst o LinkedIn-u kao ozbiljnoj mreži i kako se ponašati na njoj…a i tvoj profil na njoj je za svaku pohvalu…na mladima svet ostaje :)

Leave A Comment