A može to i malo drugačije

Kako ne bi bilo da Zmua samo baca hejt (mada to ne radim nikad neosnovano), sledi jedan post pohvale.

Planirala sam, zapravo, da istog dana kada sam napisala Kako se nositi sa knjigom utisaka objavim i ovo, ali me je sprečila fama koja se podigla oko tog posta (do ovog momenta je to najčitaniji tekst na ovoj adresi, i to za čitava 3 puta više nego sledeći na listi poseta). No, dobro, the show must go on. Prelazimo, najzad, na ovaj post.

Cinema City, za one koji ne znaju, jeste Internacionalni Festival filma i novih medija, ali ovo nije post o njemu (a i rano je za reklamu, daleko je jun :). Ako želite nešto više da saznate o samom festivalu – link je tu, pa izvolite, ima svega da se vidi.

Ima, dakako, i drugih, brojčano većih fan stranica, sa aktivnijim fanovima i više update-ova, ali Cinema City Facebook Page volim iz jednog prostog razloga: uvek su tu. I za kritiku i za pohvalu, da stoti put napišu nekom: nema više karata za dotični film, i da stoti put daju link do satnice, i svakom ponaosob kažu gde će biti Juliette Lewis.

Idemo redom: nekoliko dana je kasnio početak prodaje karata, obilazili smo info štand kao mačići, a od karata ni traga ni glasa. Žao mi je što se ne sećam koja je promoterka bila u pitanju,  ali pogrešna se svakako neće prepoznati, uglavnom – pitamo je kad i gde je otvaranje Festivala gde će govoriti Džulijet Luis.

Ko?

– Devojka na svim plakatima oko tebe?!

Nema pojma. Ni ko je Džulijet, još manje kad i gde će da priča. Napolju pakao vreme, besna ja, besan Goran, dođem kući i napišem na wall-u:

zašto još nije počela prodaja karata, ako je naznačeno da kreće od 24. maja?
btw, promoterka na info pultu u centru je apsolutno nezasluženo na svom radnom mestu.

A Goran doda:

Ps. Info telefon nichemu ne sluzi…
ako moze, jako bi se cenila neka konkretna informacija….detalji i konkretan podatak je veoma nedostupan…

Odgovor stiže u roku od odmah, posle pola sata:

‎@Sandra: Nažalost, usled tehničkih problema, ulaznice za projekciju filma kojim se otvara festival, kao i za projekcije filmova u SNP-u još uvek nisu puštene u prodaju. Čim budemo imali konkretnu informaciju kada kreće prodaja istih – javićemo Vam. U prodaji su trenutno ulaznice za projekcije koje će biti prikazane u Katoličkoj porti.

@Goran: Info telefon ne postoji, ukoliko ste mislili na kontakt tel. istaknut na sajtu, u pitanju je fax. Za sve informacije, slobodno nas kontaktirajte putem mail adrese office@cinemacity.org, i dobićete tražene odgovore.

Hvala na razumevanju! Puno pozdrava

i onda, sutradan, kada je počela prodaja karata, obaveštenje ne samo putem statusa na FB stranici, nego i ispod tog istog komentara:

Dragi Sandra i Gorane, samo da vas obavestimo da će ulaznice za sve projekcije, nakon prevaziđenih tehničkih problema, biti puštene u prodaju danas, od 12h. Ulaznice možete kupiti u Cinema City Box Office-u na Trgu Slobode. Puno pozdrava, i lep provod na festivalu želimo! :)

Naravno, otrčali smo po karte, kupili šta nam je trebalo, uživali u svim narednim danima do početka ali i tokom samog festivala igrajući se nagradnih igara i osvajajući dodatne karte, a sve vreme komunicirajući sa ekipom CC-a, koju, ako sam dobro shvatila, zapravo vodi jedna jedina osoba, i to devojka :)

I stoje tamo i dalje postovi: je l’ ima neko kartu za…? treba li nekom karta za…? Nisu sankcionisani, kako bi to nekima bilo očekivano. Meni je to potpuno OK – neko je dobio kartu, ali ne želi da ide, kupio je pa mu nešto iskrslo – što da se baci karta?

A posebna pohvala za odgovor na sledeći komentar:

Jedina zamerka
organizatoru je to sto je pivo skuplje od projekcije.

Bez uvrede mislim
da treba da bude obrnuto

A odgovor je sledeći:

Hvala na svim kritikama, bilo da su pozitivne ili negativne, dobrodošle su!
Trudićemo se da budemo, iz godine u godinu, sve bolji. Unapred hvala na razumevanju!
Lep provod Vam želimo na festivalu Cinema City!

Znači: nema pravdanja, nema ne biramo mi cene, to je kriv dobavljač, nema brisanja komentara – samo hvala za kritiku.

E, tako se to radi.

I zato veliki plus za CC, ne samo za Fb stranicu, nego i za twitter nalog – slobodno klik na follow ukoliko volite filmove – nema spama, nema davljenja, nema bespotrebnih informacija.

I zato jedva čekam 18. jun 2011. kada kreće novi Cinema City. I novo druženje sa pravim zvedama.

Mislite o tome.

P.S. Baš Dobra :)

A može to i malo drugačije

6 thoughts on “A može to i malo drugačije

  1. Slažem se da je festival sjajan, meni najdraži od svih ostalih koji se dešavaju po gradu. Odličan ti je blog.

    Baš ste Dobre, obe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top