Nokia napravila telefon samo za crnogorsko tržište

//Nokia napravila telefon samo za crnogorsko tržište

Nokia napravila telefon samo za crnogorsko tržište

Nokia ORO je najnoviji model telefona koji stiže iz Finske, a namenjen je isključivo kupcima koji žive u ili su poreklom iz Crne Gore.

Telefon je pozlaćen 18-karatnim zlatom, home dugme mu je načinjeno od safira, dok je poleđina telefona od prirodne kože.

Operativni sistem koji koristi je najnovija verzija Symbian-a nazvana Anna, posebno urađena tako da radi sve umesto svog vlasnika: odgovara na SMS poruke, prihvata ili odbija pozive, šalje e-mailove, te poručuje espresso ristretto u omiljenom kafiću.

Ideja o pravljenju ovog luksuznog telefona sa posebnim operativnim sistemom potekla je od direktora prodaje u Nokia kompaniji, gospodina Jussi Pentinpoika, čija je supruga Ana poreklom iz Crne Gore.

“Oduševljen sam tom zemljom i njenim ljudima i ovo je moj način da im ukažem čast”

izjavio je Pentinpoika na konferenciji za štampu, i dodao:

“Luksuzni telefoni su pravljeni i ranije, ali je ovo prvi takav telefon koji je razvila i napravila Nokia, ne kao običan komad elektronike, već kao statusni simbol i to je to jedan od razloga zbog kojeg će se prodavati samo na crnogorskom tržištu”.

Početak prodaje Nokia ORO telefona zakazan je za kraj godine, a cena ovog statusnog simbola je 800€. Zbog velikog interesovanja koje je ovaj telefon izazvao očekuje se da će Crnogorci angažovati komšije iz Srbije i Bosne i Hercegovine da stoje u redovima umesto njih, jer su ovi poznati kao vredni sezonski radnici u Crnoj Gori.

Izvor: The Nokia Oro is the gold-plated Symbian phone you’ve always wanted

P.s. ako ni posle linka niste shvatili: šalila sam se. Al’ zvuči dobro, da.

 

By | 2011-10-11T14:42:13+00:00 September 12th, 2011|Zabava|10 Comments

About the Author:

Web preduzetnica od 2011. godine - osnovala agenciju Šnajderaj, za krojenje društvenih mreža po meri, koju 2013. zbog proširenja posla preimenuje u agenciju za poslovno (web) savetovanje Marketing ITD. Govorila na nekoliko regionalnih konferencija, rado prenosi drugima znanje i iskustvo. Srećna mama Mateja i Maše. Preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

10 Comments

 1. […] izbacila na tržište telefon samo za Crnogorce Nokia izbacila na tržište telefon samo za Crnogorce //cnt)l=cnt;for(var i=0;ilen)return s;if(s!='')s=s+'+';s=s+ss;}return […]

 2. Branko Baćović Sep 15, 2011 at 09:09 - Reply

  Haha… Ma nije to statusni simbol… Nego… Nokia povezuje… Bitna je komunikacija… Reči su zlatne… Ko peva zlo ne misli…

 3. Branko Baćović Sep 16, 2011 at 10:47 - Reply

  Da, crnogorci su narod koji na svetu najviše polaže pažnju u komunikaciju…
  Imaju zlatne satove da znaju kada treba doći na sastanak,
  imaju zlatne telefone da se dogovore i pozlaćene automobile da odu na sastanak ;)

  Na primer u kafanu. Rekla si da voliš, ako se ne varam. A ja sam rekao da ću da ti kažem kada postavim priču o kafani. Pa me zanima tvoje mišljenje iz ženskog ugla ;)
  http://thetransformationblog.wordpress.com/2011/0

  • Sandra Kravitz Sep 28, 2011 at 21:20 - Reply

   sorry na čekanju za komentar, nešto su mi se bili sludeli komentari skroz, pa tek sad stižem da odgovaram, kad sam sve namontirala kako treba

 4. tone Oct 25, 2011 at 08:45 - Reply

  poglei

 5. […] jer je to najdeljeniji tekst koji sam ovde napisala. Da, pobedio je i Dudarima i Megatrend i Nokia telefon za crnogorce i svaki drugi od 85 objavljenih tekstova na ovom domenu. Malo šaljivog toga, tek da ne bude opet […]

 6. besplatne sms poruke Oct 27, 2011 at 21:31 - Reply

  besplatne sms poruke…

  […]Nokia napravila telefon samo za crnogorsko tržište | Kako Zmua kaže[…]…

 7. Goran marčan Nov 3, 2011 at 10:25 - Reply

  Veliki broj kupac bi se pronašao i u Hercegovini :-)

 8. Mobitech|prodaja|servis|mobilephone…

  […]Nokia napravila telefon samo za crnogorsko tržište | Sandra Kravitz[…]…

Leave A Comment